Asterisc_autor

Serveis literaris

Servei d’assessorament creatiu

Vols l'opinió d'un professional o el seu acompanyament per millorar la teva obra? Asterisc Lab t'ofereix el servei d'Assessorament creatiu. Omple el formulari i en el termini de 3 dies laborables t'enviarem un pressupost sense cap compromís.

Amb l'ajuda d'un professional podries millorar el teu text. Agilitzar la narració, aprofundir en els personatges, fer més reals els diàlegs o fer creïble la història.  En argot professional en diem editing que vol dir "edició".  Envia'ns el teu manuscrit i explica'ns què creus que necessita el teu text i algun dels nostres lectors t'ajudarà a millorar i perfeccionar la teva gran història.  


Quan hem acabat un text, novel·la, assaig o conte, no tenim prou prespectiva per saber si allò que hem escrit és passable, bo o molt bo. Per això els ulls frescos d'un lector amb anys de lectura a l'esquena, formació i professionalitat et pot ajudar.  Si l'únic que busques és una opinió i prou, segur que et podem ajudar. Tria el lector que et sembli que s'ajusta més als teus gustos, la Laura, en Ramon, en Miquel o l'Eva. Tots són grans lectors i excel·lents professionals!


Friendly Neighborhood Ender, seria un bon nom per definir-me! Un dia li vaig preguntar a una amiga per què jo era "friki" i en canvi un company meu "alternatiu". Ell llegia Foster Wallace, jo Frank Miller, potser era això. A mi em van ensenyar que es llegia, com es menjava, de tot, però sempre he guardat quatre racons especials: fantasia, ciència-ficció, terror i còmic. Edgar Allan Poe, Paco Roca, Richard Matheson, Naoki Urasawa, Ursula K. Le Guin, Stanislaw Lem, J. R. R. Tolkien... Els acullo a tots! Però, per sobre de tot, m'agraden els bons autors; tu veuràs si vols ser-ne un i potser des d'Asterisc Lab et podré ajudar! 

A vegades penso que vaig néixer per llegir. Això i prou. De petit recordo la meva mare desesperada perquè de sobte no em trobaven i normalment m'havia amagat en un armari per poder continuar llegint i que ningú em molestés. Crec que llegir autors novells o desconeguts és una feina molt important i necessària. I a més, m'agrada molt!  Llegeixo sempre. Quan no treballo, viatjo i llegeixo. Si pogués, em perdria per les terres d'Alaska.  Quan sigui vell, vull tancar-me a la meva biblioteca i quedar-m'hi amb els meus amics Roth, Nabokov, Calvino, Tolstoi... fins que la parca em vingui a buscar. No m'imagino una millor manera de morir. 

Sóc la Laura Gomara i, si pogués fer només dues coses a la vida, escolliria primer, llegir, i després, escriure. Em dedico a fer classes d’escriptura creativa i també a ajudar a escriptors en les seves primeres passes. Una de les coses que em fan més feliç és veure la segona volta d’una novel·la que he treballat amb l’autor i caure de cul a terra per com ha millorat el text. Estic especialitzada en novel·la negrocriminal (i és que a més de gran lectora, d’aquestes també n’escric!), novel·la història, relats de viatges i narrativa breu. A una illa deserta m’emportaria al Chandler, al Zanón, a la Némirovsky i els contes de la Lucia Berlin. Als meus informes sóc directa i molt exemplificadora: crec que el text parla sol i que jo he de ser una intèrpret entre ell i l’autor.

De ben jove vaig fer amb els meus pares la ruta dels càtars, i fascinat per aquesta experiència vaig veure que podia ampliar la imaginació llegint novel·la històrica, de manera que vaig anar als clàssics com El nom de la rosa, d'Umberto Eco, i les Memòries d'Adrià, de Margarite Yourcenar. M'encanta tota l'èpica que desprèn el món medieval, els períodes entreguerres o la Guerra Civil. Em meravellen les recreacions històriques de personatges que han tingut un pes a la història o les vides anònimes que sense saber-ho ens han ajudar a arribar on som. Però el que de debò m'agrada, allà on sempre em retrobo amb mi mateix, és viatjant al misteri de les abadies i els grials, a l'amor romàntic barrejat amb el misticisme, i compartint les lluites de poder amb les grans nissagues de reis i princeses. Si tu també vius en el passat, estaré encantat de poder llegir la teva novel·la històrica!   

Omple aquest formulari

1. DADES PERSONALS

2. INFORMACIÓ SOBRE L’OBRA

3. TRIA EL SERVEI *

4. TRIA EL LECTOR *

Puja la teva obra en pdf

S'està enviant...